fbpx
Category Egyéb

Mindenek előtt tisztázzunk valamit. Az érintésterápia nem a rákot gyógyítja! Sajnos. Aki ennek reményében kezdte olvasni a cikket, annak nem is érdemes tovább mennie. Egy külföldön már bizonyított módszerről lesz a következőkben szó.

A kezelés:

  • a kemoterápia bőrkárosító hatásait hivatott enyhíteni speciális olajkeverékkel,
  • a beteg lelki egyensúlyát hivatott támogatni gyengéd, szerető érintéssel. 

Megváltozott élet

Egy pozitív rák diagnózist követően az ember élete fenekestül felfordul. Ami eddig fontos volt, többé nem számít. Egyszeriben a környezetünktől kívülállóknak, idegennek érezzük magunkat. Kezelések, kórház, orvos, nővér, leletek… Ebből a világból egy kis meneküles vissza, a ” normális” életbe ez az egy órás gyengéd terápia.

Mi is az Érintés Terápia?

Sokan félnek attól, hogy ez a terápia kárt okoz, esetleg elősegíti a rák terjedéset, az áttétek képződését. Ezek a félelmek teljes mértékben alaptalanok, amennyiben képzett masszőr végzi a kezelést. Nem szigorú értelemben vett masszírozásról, hanem felületi érintésekről beszélünk, melyeknek inkább pszichés es kozmetikai hatásai vannak. A masszőr felületi mozdulatokat végez, lágyan érinti csak a beteg bőrét. A betegek a törölközéssel vagy saját maguk testápolásával is erőteljesebb és mélyebbre ható mozdulatokat végeznek. Az Érintés Terápia segít a beteg ellazulásában, ami már önmagában is gyógyító hatással bír. A speciális olajnak köszönhetően a bőrön jelentkező mellékhatasok is enyhülnekamit a kemoterápia okoz.

Külföldön már bizonyított a technika

Az Egyesült Államok nemzeti rákintézete külön tanulmányban foglalkozott az érintés szerepével és jótékony hatásával. A William Collinge professzor által vezetett kísérlet 1200 rákbeteg bevonásával történt. A tanulmányban az érintések azonnali hatását vizsgálták. Az eredmények szerint 44%-kal csökkent a félelem és a stressz érzése, 34%-kal a fáradtság, 31%-kal a depresszió, 29%-kal a hányinger érzete. ( Forrás ) A betegek életminőségét tehát egyértelműen javították az érintések.

Összefoglalva

A terápiát kemoterápián átesett betegeknek ajánljuk, 2 nappal a kezelés után. Ha ez nem megoldható, lehetőleg még a kezelés hetén. A technika külföldről lett elsajátítva, hazánkban még egyedülálló. Biztonságos, mivel orvosok támogatásával kísérletezték ki. Az olaj, amellyel a kezelést végzik speciálisan rákos betegek részére lett kialakítva.

Foglalj időpontot a kezelésre!

Időpontfoglalás ügyében kérünk jelentkezz az info@chmassage.hu email címen!

Central Harmony Massage Studio

Helyszín: 1075 Budapest Károly krt. 5.

Kezelés ára: 11.990 Ft

Hasznos olvasnivalók a témában angolul

Healing touch for cancer

Benefits of oncology massage

Therapeutic touch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    A kosarad
    A kosarad üres.Vásárlás folytatása