Barion Pixel
Kosár

Lábmasszázs

Lábmasszázs
Kérlek, válassz masszázs típust:
Egyszemélyes
Páros
Kérlek, válassz időtartamot:
30 perc
45 perc
60 perc
Kérlek jelentkezz be a törzsvendég kedvezményed érvényesítéséhez.
Bővebb információ

A vásárlásodért kapott kóddal le is adhatod foglalásod, vagy add ajándékba az emailben kapott nyomtatható vouchert, amely a vásárlástól számítva 12 hónapig használható fel.

A lábmasszázs, más néven reflexológia egy ősi gyógyítási mód, amely a hatékonyságának köszönheti népszerűségét. A lábakban több, mint 7 ezer idegvégződés található, a stimulálásukkal pedig különféle pozitív hatások érhetők el a vendég egészségi állapotában. Foglalj időpontot 30 vagy 45 perces lábmasszázs kezelésünkre, és töltődj fel egy hosszú munkanap után a Central Harmony Massage Studioban!

IDŐPONT FOGLALÁS

Mi is pontosan a lábmasszázs?

A láb masszázs egy csaknem 6 ezer éves gyógymód, amely körülbelül az akupunktúrával egy időben látta meg a napvilágot. Lényege, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül úgynevezett "kioldópontokkal" van összekötve, amelyek a lábfej egészét lefedik. A reflexpontok túlzott érzékenysége vagy csomósodása az adott terület rendellenességére utal.

A lábmasszírozás során különféle technikák alkalmazásával ingereljük a reflexzónákat, amelyek segítségével jótékonyan befolyásolhatjuk a hozzájuk kapcsolódó szerveket. Ezekben a pontokban ugyanis a helytelen életmód és nem megfelelő táplálkozás hatására salakanyag rakódik le. A reflexzónák masszírozásával javul a test anyagcseréje és a vérkeringés, és felgyorsítja a lerakódások távozását a szervezetből. Egy lábmasszázs így nemcsak feljavult testállapotot, hanem kellemes közérzetet is biztosít.

Lábmasszázs: milyen előnyei vannak?

A lábmasszázs pozitív hatásai széleskörben ismertek, amelyekből fiatalok és idősek, férfiak és nők egyaránt profitálhatnak. Többek között olyan problémákra kínál javulást a kezelés, mint pl. vérkeringési zavarok, nyirokkeringési problémák, mozgásszervi-, csont- és izomrendszeri panaszok, légzőszervi/emésztőszervi/érzékszervi/nemiszervi/idegrendszeri betegségek, vizeletkiválasztási panaszok. A rendszeres lábmasszázs további előnyei:

  • Csökkenti a vérnyomást
  • Elősegíti a jobb alvást
  • Megszünteti a fejfájást
  • Csökkenti a gerincfájdalmat
  • Előnyös a várandós nők számára
  • Csökkenti a lábödémát
  • Enyhíti a szklerózis multiplex tüneteit
  • Csökkentheti a rák és a kemoterápia tüneteit
  • Kezelhetők a permenstruációs és menopauzás tünetek

Melyek a főbb mozdulatok a kezelés során?

A lábmasszázs szolgáltatás során a fáradt alsó végtagokat frissítjük fel különféle technikákkal. A kezeléshez a terapeuta rezegtető, dörzsölő és gyúró mozdulatokkal kezeli a vendég lábszárát és talpát - a lábmasszázsnak ugyanis részét képezi a talpmasszázs is. A leggyakrabban alkalmazott technikák:

Effleurage: francia szó, jelentése „megérinteni könnyedén”. A lábmasszázs ezen mozdulatsorral kezdődik, és ezzel is zárul. A lábmasszőr a két tenyere közé fogja a vendég lábát, és teljes hosszában fel-alá simítja.

Csuklózás: a terapeuta ökölbe szorított kezét a vendég talpába nyomja, majd elfordítja. A mozdulatot ezután végig vezeti a saroktól egészen a lábujjakig.

Ujjkörzés: mind a két hüvelykujját ráhelyezve a vendég lábára a masszőr körző mozdulatokkal végighalad az alsó végtagon.

Boka körzése: két ujjas technika, amely során a szakember körkörösen, egyszerre masszírozza a lábfej külső és belső részét is.

Lábforgatás: a lábujjak és a sarok két kézzel történő megfogásával a masszőr az óramutató járásával egyező irányba forgatja a lábfejet. A mozdulatsort mind a két irányba megismétli több alkalommal.

Kiterjesztés: a terapeuta a hüvelykujjait és tenyérdombjait ráhelyezi a vendég lábfejének felső szegmensére oly módon, hogy az ujjak az egész talpat átfogják. A hüvelykujjakat ezután fentről egészen a lábfej széléig végig vezeti, majd visszatér a kiindulópontra.

Lábujjak forgatása: a vendég lábujjait a masszőr mutató és hüvelykujja közé fogja, majd az óramutató járásával megegyező – utána ellenkező – irányba finoman elforgatja.

Húzás és tolás: a lábfej külső és belső oldalát a szakember mindkét kezével megfogja, és egy irányba az egyikkel húzni, a másikkal tolni kezdi.

Stúdiónkban lehetőséged van bérletet is igényelni a különféle masszázstípusokhoz, legyen szó svédmasszázsról, indiai fejmasszázsról vagy akár hátmasszázsról! Vásárolj egyéni vagy páros masszázst néhány kattintással weboldalunkon, majd foglalj időpontot!

IDŐPONT FOGLALÁS

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.