Barion Pixel
Kosár

Talpmasszázs

Talpmasszázs
Kérlek, válassz masszázs típust:
Egyszemélyes
Páros
Kérlek, válassz időtartamot:
30 perc
45 perc
Kérlek jelentkezz be a kedvezményed érvényesítéséhez.
Bővebb információ

A vásárlásodért kapott kóddal le is adhatod foglalásod, vagy add ajándékba az emailben kapott nyomtatható vouchert.

A talpmasszázs az egyik leghatékonyabb ősi gyógyítási mód. Lényege, hogy az ember talpának, lábfejének és bokakörnyékének masszírozásával a szervekben olyan reflexhatást váltunk ki, amely elősegíti az öngyógyító folyamatokat. Stúdiónkban tapasztalt és barátságos talpmasszőr kollégák és kedvező talpmasszázs árak várnak minden vendéget kellemes, nyugodt környezetben: foglalj időpontot stúdiónkba egy energizáló és egészségmegőrző egyéni vagy páros talpmasszázsra!

A talpmasszázs eredete

A talpmasszázs tudományát évezredek óta alkalmazzák a világon szinte mindenhol különböző kultúrákban – az indiai, az indián, de még az ókori egyiptomi hagyományban is ismert és népszerű gyógyítási módként tartották számon. A mai kor gyermekei számára a reflexológiát egy amerikai orvos (Dr. W. H. Fitzgerald) fedezte fel, miután megfigyelte, hogy a test bizonyos részeire közvetlen nyomást gyakorolva érzéstelenítő hatás érhető el az ugyanazon régióban lévő megfelelő testrészek között.

Mi is pontosan a talpmasszázs?

A talpmasszázs a reflexológián és a keleti orvosláson alapuló kezelés. A talpon több, mint 7000 reflexzóna található, amelyek egy-egy konkrét testrésszel állnak kapcsolatban. Bármilyen alkati változás kihat az adott mikroterületre, amely így akár még a tünetek megjelenése előtt észlelhető a megfelelő zónában. A reflexzóna érzékenysége vagy fájdalma irányadó lehet az ember számára, a masszírozása pedig segíthet megelőzni a problémákat. Hagyományosan a kezelést kézzel végzi a talpmasszírozó, de esetekben különféle nyomóeszközökkel és görgőkkel is stimulálhatják a láb egyes részeit.

A művelet elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a testben egyensúlyt, harmóniát teremtsen, valamint beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatait. A reflexzónák masszírozásával pozitív irányba befolyásolható az életenergia áramlása az energiacsatornákon keresztül. A frissítő talpmasszázs során reflexválasz lép fel az ingerelt területhez tartozó szervben, testrészben vagy mirigyben – a kezelésnek köszönhetően az energiacsatornák megnyílnak, amelyek szállítják a gyógyító energiákat.

Talpmasszázs Budapest: milyen előnyei vannak?

Nem véletlenül tartották fontosnak a letűnt korok emberei a talp masszírozását, ugyanis rengeteg anatómiai és pszichés előny származik belőle. A megfelelő terület stimulálásával a hozzájuk tartozó szervekhez több vér áramlik, javul a keringés és az anyagcsere, amivel beindulnak testünk öngyógyító folyamatai.

  • Egy hajtós munkanap után egy talpmasszázs ellazít és oldja a felgyülemlett stresszt.
  • Talpmasszázs után sokkal jobban fogunk aludni az éjjel, így kipihentebbek leszünk másnap.
  • A kezelés kortizolt szabadít fel, aminek köszönhetően erősödik az immunrendszer.
  • Serkenti a vérkeringést az alsó végtagban, ami különösen egy fárasztó nap után igen fontos – a talpmasszázs elősegíti a tápanyagok eljutását a szükséges helyekre, a méreganyagok pedig gyorsabban távozhatnak.
  • Enyhíthetők bizonyos betegségek tünetei, pl. magas vérnyomás, krónikus fáradtság vagy májelégtelenség, menopauza és egyéb hormonális megbetegedések.
  • A talpmasszázs akár az érzelmi alapú problémákon is segíthet – a kiváltó okot természetesen nem tünteti el, de már egy kezelés után is jobban érezzük magunkat.

Kik számára ajánljuk a kezelést?

A gyógy talpmasszázs különösen anyagcsere betegségeknél, gerincproblémáknál, emésztési gondoknál, pajzsmirigy problémáknál, fej- és tarkófájás esetén ajánlott. Emellett jótékony hatással van a szív- és keringési panaszoknál is. Mindössze pár kezelés is kedvezően befolyásolja a légzőszervi problémákat (pl. allergia, asztma), a különféle bőrpanaszokat, javítja az immunrendszer általános állapotát, valamint a vese- és hólyaggondokat.

Stúdiónkban lehetőséged van egyéni vagy páros talpmasszázson is részt venni, vagy akár meglepheted ismerősödet egy kezeléssel ajándék gyanánt! Kínálatunkban a talpmasszázs mellett ráadásul számos egyéb lehetőséged is van a lazításra a lávaköves masszázstól kezdve a sportmasszázson át egészen a cellulit masszázsig! Foglalj időpontot kezelésünkre mindössze néhány kattintással!

Ne maradj le semmiről!
Ha értesítést szeretnél kapni akcióinkról, új szolgáltatásainkról, iratkozz fel értesítőnkre!
Hol találsz meg minket?

Hívj minket telefonon: +36 20 409 5484, vagy írj nekünk üzenetet.